کتاب «ستاره ثریا؛ داستان هایی از ایرانیان و افتخارات اسلامی شان» به معرفی شخصیت ها و اتفاقاتی می پردازد که در رشد کشور و اسلام تأثیرگذار بودند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «ستاره ثریا» از جمله آثار نشر جمال است که با هدف معرفی دانشمندان ایرانی در تمدن اسلامی منتشر شده است.
این اثر که به قلم محسن نعمائ نوشته شده، دربردارنده داستانهایی از شخصیتهای مهم و تأثیرگذری است که پایههای تمدن اسلامی را بنا نهاده و مایه شکوفایی آن شدهاند.
در معرفی این اثر آمده است: ما در زمانه ای زندگی میکنیم که هرکسی در جهان، میخواهد ارزش و اعتبار کشورش را به دیگران نشان بدهد.
ایران عزیز ما هم از دیرباز فرهنگ ارزشمندی داشته؛ اما در این روزها کمتر از دانشمندان و عارفان ایرانی میشنویم.
آنقدر از آنها دور شدهایم که انگار باید با تلسکوپ، ستارههای ثریایِ ایران زمین را مشاهده کنیم.
کتاب «ستاره ثریا » اثری مزین به داستانها و افتخارات ایرانیان است.
فرزانه زینلی، فعال حوزه کتاب، در یادداشتی به مناسبت روز بزرگداشت سلمان فارسی، نگاهی انداخته است به این کتاب که در ادامه میخوانید:
حس وطن پرستی و میهندوستی، احساسی است که افراد گرمای آن را در خود حس میکنند.
این حس گاهی خودش را در قالب شادی بُرد تیم ملی کشور نشان میدهد و گاهی غروری است که از موفقیت یک وطن در هر جای دنیا به وجود میآید.
گاه هم یک غم مشترک، باعث میشود میزان عشق خودمان به کشور را لمس کنیم؛ درست مثل یک رفاقت صمیمانه و رابطه عاشقانه، با غم هم ناراحتیم و از سربلندی هم خوشحال.
این احساس همان «حب الوطن» است که در روایات ائمه هم سفارش شده است.
پرورش این حس در کودکان و نوجوانان از آن جهت اهمیت دارد که آنها، سرمایه آینده کشور هستند.
این سرمایه بزرگ انسانی اگر به خوبی تربیت شده و حس میهن دوستی در آنها تقویت شود، میتوانند نقش اصلی و اساسی را در پیشرفت کشور ایفا کنند.
البته، باید توجه داشت که میهن دوستی کورکورانه و متعصبانه، و وطن پرستی بدون دلیل محکم نیز امری ناپسند است؛ از این رو شناخت درست مظاهر افتخار و تاریخ کشور، اهمیت زیادی دارد.
یکی از زمینههای تربیت کودکان و نوجوانان، ادبیات کودک و نوجوان است.
این ادبیات مهارتهای ارتباطی و اجتماعی لازم را به نوجوانان میآموزد.
به عبارت دیگر به دست آوردن مهارتهای زندگی، حس میهن دوستی، مسئولیتپذیری و تعهد داشتن نسبت به جامعه را میتوان از طریق ادبیات داستانی به کودکان و نوجوانان انتقال داد.
داستان زبان خوشایند و شیرینی است که نوجوانان به راحتی با آن ارتباط گرفته و آن را به خاطر میسپارند.
کتاب «ستاره ثریا» با هدف انتقال همین احساسات به نوجوانان نوشته شده است.
این کتاب با عنوان فرعی «داستانهایی از ایرانیان و افتخارات اسلامیشان» به معرفی شخصیتها و اتفاقاتی میپردازد که در رشد کشور و اسلام، تأثیرگذار بودند.
شخصیتهایی در این کتاب معرفی شدند که هرکدام به شکلی باعث افتخار نام ایران و ایرانیان بودند.
روی جلد این کتاب نوشته شده است:«ما در زمانهای زندگی میکنیم که هر کسی در جهان، میخواهد ارزش و اعتبار کشورش را به دیگران نشان بدهد.
ایران عزیز ماهم از دیرباز فرهنگ ارزشمندی داشته؛ اما در این روزها کمتر از دانشمندان و عارفان ایرانی میشنویم.
آنقدر از آنها دور شدهایم که انگار باید با تلسکوپ، ستارههای ثریای ایران زمین را مشاهده کنیم.» در این کتاب درباره شخصیتهایی همچون سلمان فارسی صحبت شده و به اتفاقات و مکانها و حوادثی که به افتخارات مذهبی ما ربط داد نیز، پرداخته شدهاست.
«ستاره ثریا» داستانهای کوتاه، با زبانی خودمانی و صمیمی نوجوانان را با مفاخر کشورمان آشنا میکنند.
نویسنده کتاب، آقای محسن نعماء، در انتخاب زاویه دید و روایت ماجرا به خوبی عمل کرده است و با برداشتن واسطهها در کتاب، مستقیما با مخاطب نوجوان گفتوگو میکند.
این موضوع علاوه بر نکات قبلی، باعث میشود مخاطب نوجوان، یک مخاطب جدی تلقی شده و از خواندن کتاب لذت بیشتری ببرد.
کتاب «ستاره ثریا» را انتشارات بینالمللی جمال در 176 صفحه چاپ و روانه بازار کرده است.
انتهای پیام/