


مهر | فرهنگی و هنری | یکشنبه، 10 فروردین 1404 - 23:24
بنیاد حفظآثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس به مناسبت ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی ایران بیانیه ای صادر کرد.
خلاصه خبر
بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت با گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل (ره)، شهدای گلگون کفن انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس و مقاومت ضمن اشاره به جایگاه والا و افتخار آمیز جمهوری اسلامی ایران در دستیابی به فناوریهای متعدد در عرصههای مختلف کشور در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آن را مرهون هدایتهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنهای (مدظله العالی) و بصیرت، هوشمندی، تلاش و دلسوزی یکایک ملت با غیرت این مرز و بوم دانسته و بر حفظ وحدت و همدلی مردم و تمام دستگاهها و نهادهای کشور برای تحقق فرامین رهبر فرزانه انقلاب اسلامی تاکید دارد و راه برون رفت از بسیاری مشکلات و فشارهای اقتصادی حاکم بر جامعه و رمز پیشرفت و موفقیت متعالی را توجه به ظرفیتهای درونی با بهرهگیری از مشارکت عمومی و مدیریت با روحیه انقلابی و جهادی عنوان نموده است.
در این بهار رحمت و غفران و مغفرت / خوشبخت آنکسی ست که بخشیده میشود
عید شما مبارک
*************
عید واقعی آن وقتی است که انسان رضای خدا را به دست بیاورد، پس درون خودمان را اصلاح کنیم.
عید واقعی آن روزی است که در آن معصیت خدا نکنیم.
حوزه/ شب عید فطر از شب های بسیار مبارک است و در فضیلت و اهمّیّت آن، همین بس که در بعضی از روایات آمده است، اهمّیّت آن کمتر از شب قدر نیست، و در روایات توصیه به عبادت و احیای این شب شده است.
به گزارش خبرگزاری حوزه، در کتاب شریف مفاتیح الجنان، اعمالی برای شب و روز عید سعید فطر وارد شده که به آن اشاره خواهیم کرد:
* اعمال شب عید فطر
از شب های بسیار مبارک است و در فضیلت و اهمّیّت آن، همین بس که در بعضی از روایات آمده است، اهمّیّت آن کمتر از شب قدر نیست، و در روایات توصیه به عبادت و احیای این شب شده است.
برای این شب چند عمل ذکر شده است:
اوّل: غسل است به هنگامی که آفتاب غروب کند.
دوم: این شب را به نماز و دعا و استغفار زنده نگه دارد و در مسجد بیتوته کند، یعنی شب را در آن جا سپری نماید و به عبادت مشغول باشد، همانگونه که امام علی بن الحسین(علیهما السلام) چنین می کرد.
سوم: امام صادق(علیه السلام) فرمود: پس از نماز مغرب و نماز عشا و نماز صبح و نماز عید، این ذکرها را بگوید:
اَللهُ اَکْبَرُ، اَللهُ اَکْبَرُ، لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، وَاللهُ اَکْبَرُ، اَللهُ اَکْبَرُ، و للهِ ِ الْحَمْدُ،
رئیس جمهور در پیامی فرارسیدن عید سعید فطر، جشن بزرگ مسلمانان را به سران و مردم کشورهای اسلامی تبریک گفت.
روز اوّل [شوال] روز عید فطر است و اعمال آن چند چیز است:
اوّل:
پس از نماز صبح و نماز عید، «تکبیراتی که در شب عید» پس از نماز فریضه میخواندی، بخوان.
دوم:
پس از نماز صبح دعایی را که سید روایت کرده: «اللّٰهُمَّ إِنِّی تَوَجَّهْتُ إِلَیْکَ بِمُحَمَّدٍ أَمامِی ... إلى آخره» بخوان و شیخ خواندن این دعا را پس از نماز عید ذکر کرده.
سوم:
کنار گذاشتن زکات فطر پیش از نماز عید، به شرحی که در کتابهای فقهی آمده.
بدانکه زکات فطر، واجب مؤکد و شرط قبولی روزه ماه رمضان و سبب حفظ انسان تا سال آینده است و حقتعالی در این آیه شریفه: ﴿قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَکّٰى وَ ذَکَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلّٰى﴾ زکات را مقدّم بر نماز ذکر فرموده.
چهارم:
غسل است و بهتر آن است اگر ممکن شود آن را در نهر انجام دهد و وقت آن پس از طلوع سپیدهدم است تا زمان بجا آوردن نماز عید، چنانکه شیخ فرموده و در روایتی آمده است: که غسل را در زیر سقف پوشیده بجا آور و چون خواستی غسل کنی بگو: