باشگاه خبرنگاران | فرهنگی و هنری | جمعه، 28 بهمن 1401 - 16:52
به دلیل این که حضرت محمد(ص) تقسیم کننده رحمت میان بندگان هستند، پروردگار متعال در معراج به ایشان کنیه ابوالقاسم را عطا کردند.
حجتالاسلام والمسلمین مسعود عالی، سخنران مذهبی، در رابطه با عنوان ابوالقاسم برای حضرت محمد(ص) از سوی پروردگار متعال، بیان کرد: دلیل این که به پیامبر اکرم (ص)، ابوالقاسم میگفتند و البته همه ائمه اطهار (ع) نیز، ابوالقاسم بودند، این است که روایت شده حضرت محمد (ص) در معراج بودند و وقتی گفت و گوی ایشان با خداوند متعال تمام شد پروردگار فرمودند یا ابوالقاسم!
برو، در حالی که هم خودت هدایت شدی و هم دیگران را هدایت میکنی و هنگامی که پیامبر اکرم (ص) از آن مقام تنزل پیدا کردند با جبرئیل روبرو شدند و این فرشته وحی پرسید: یا رسول الله!
بین شما و پروردگار متعال چه گذشت؟
حضرت محمد (ص) هم فرمودند: خداوند متعال در آخر، من را با نام ابوالقاسم خطاب کردند و جبرئیل گفت: یا رسول الله!
پرسیدید برای چه به شما گفتند ابوالقاسم؟
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: خیر.
ابهت پروردگار مانع پرسیدن من شد.
در آن لحظه خطاب رسید: یا احمد!
به تو گفتیم ابوالقاسم، چون تقسیم کننده رحمت میان بندگان هستی.
به گفته این سخنران مذهبی، ابوالقاسم یعنی صاحب قسمت و کسی که رحمت خداوند را میگیرد و بر اساس سهم و ظرفیت هر کسی، رحمت الهی را تقسیم میکند و در واقع، همه ائمه اطهار (ع) در زمان خود، ابوالقاسم بودند، ولی به احترام پیامبر اکرم (ص) به خودشان ابوالقاسم نمیگفتند.
حجت الاسلام عالی گفت: شخصی از امیر مومنان (ع) در مورد اوصاف پیامبر اکرم (ص) پرسید و حضرت علی (ع) هم به آن شخص فرمودند: از تو یک سوال میکنم که شما نعمتهای پروردگار در دنیا را بشمار و آن فرد گفت آقا!
نمیتوانم.
چون خداوند متعال در قرآن فرموده اند که اگر بخواهید نعمتهای خداوند را بشمارید برای شما امکان پذیر نیست.
از اینرو، حضرت علی (ع) هم، به آن شخص فرمودند که نمیتوانی نعمتهای خداوند در دنیا را بشمری.
در حالی که خود پروردگار فرموده اند: متاع دنیا کالای کمی است.
چطور میتوانم اوصاف پیامبر (ص) را بشمارم در حالی که خداوند متعال، اخلاق حضرت محمد (ص) را به عظمت نقل کرده اند.
بنابراین، شما چیزی را که خداوند متعال از آن به عنوان چیز کوچک یاد کرده اند را نمیتوانی بشماری، بنده چطور میتوانم در مورد اخلاق پیامبر (ص) چیزی بگویم که خداوند مهربان، آن را به بزرگی و عظمت وصف کرده اند؟
حجت الاسلام عالی ادامه داد: نقل شده است که پیامبر اکرم (ص) به امیر مومنان (ع) فرمودند: علی!
هیچ کس خداوند را نشناخت مگر من و تو و من را کسی نشناخت مگر خداوند و تو را کسی نشناخت مگر خداوند و من.
این نشان میدهد که پیامبر (ص) را کسی نشناخت، جز خالق پیامبر (ص) و جان حضرت (ص) که حضرت علی (ع) بودند.
در نتیجه، همه اهل بیت (ع) خضوع خاصی به پیامبر (ص) داشتند.
این سخنران مذهبی افزود: امام صادق (ع) در جایی بودند و شخصی به نام ابوهارون از اصحاب امام (ع) نزد ایشان رفتند و امام صادق (ع) هم به او فرمودند که چند وقتی نبودی.
او هم گفت خداوند به ما فرزند پسری داده اند و اسمش را گذاشتیم محمد و درگیر کارهای او بودم و وجود مقدس امام صادق (ع) هم شروع کردند به تکرار نام محمد و با هر بار تکرار، سرشان را به علامت تعظیم پایین میآوردند تا این که در روایت گفته شده است امام صادق (ع) به حدی خم شدند تا این که چهره مبارک ایشان، تقریباً به پایین رسید.
سپس فرمودند: خودم، فرزندانم، پدر و مادرم و خانواده ام فدای پیامبر (ص) و سپس امام صادق (ع) به آن فرد فرمودند: با توجه به این که اسم فرزندت را هم نام پیامبر اکرم (ص) گذاشتی به او احترام بگذار و به او دشنام نده.
این روایت در مورد حضرت زهرا (س) و نام مبارک ایشان هم آمده است.
بنابراین، اسم پیامبر (ص) هم باید بسیار مورد احترام قرار گیرد.
حجت الاسلام عالی بیان کرد: از امام صادق (ع) روایت است وقتی بچهای در خانه بدنیا میآید اگر پسر است مستحب است تا ۷ روز، او را در خانه، محمد صدا کنند.
چون خانههایی که در آنها اسمهای محمد، احمد، علی، جعفر، فاطمه، حسن و حسین است خانههای با برکتی هستند و در روایت آمده است که خداوند متعال فرموده اند من در روز قیامت، حیا میکنم که کسی هم اسم حبیب من باشد و او را عذاب کنم.
البته این موضوع در مورد افراد با لیاقت صدق میکند.
لینک کوتاه خبر